Jan van Elk

Melkman, verzetsman

Bert van Elk

Het boek Jan van Elk wordt in een beperkte oplage gedrukt en daardoor moeilijk leverbaar. Wanneer u graag een gedrukt exemplaar ontvangt, neem dan contact op middels het contactformulier.

De eerste oplage is gesponsord door het VSB fonds.

Voor de tweede oplage is het onmogelijk aan te geven wat het gedrukte exemplaar u gaat kosten wegens de nog in te schatten drukkosten.

 

Download hieronder gratis het boek over Jan van Elk als PDF of Epub.Download
Jan van Elk, Melkman, verzetsman.pdf
Adobe Acrobat document 13.1 MB
Download
Jan van Elk, Melkman, verzetsman.epub
epub Bestand 5.9 MB


Woerden en de wereldbrand 1914-1918

Bert van Elk

Eerste Wereldoorlog? Woerden? Hebben we daaraan meegedaan dan? We waren toch neutraal? Er kan nooit veel zijn gebeurd… Het zijn een paar van de vooroordelen die de schrijver van dit boek hoorde tijdens zijn zoektocht. De Eerste Wereldoorlog eindigde een eeuw geleden en ging niet zomaar aan Woerden voorbij. Nog geen 5900 inwoners en meer dan 2000 militairen die naar Woerden kwamen. Dat had gevolgen voor iedereen. Hoe reageerde de gemeente? Heet het Exercitieterrein zo door de militairen? Waar kregen 240 Belgische vluchtelingen in Woerden onderdak? Het staat allemaal in dit met vijftig foto’s geïllustreerde boek. Het vormt de weerslag van een zoektocht van vijf jaar. Het resultaat is ‘Woerden en de Wereldbrand 1914 – 1918’ Wedden dat u na afloop denkt: 'Oh? Nooit geweten.'

 

U kunt het boek hier bestellen.